perjantai 18. joulukuuta 2015

Ne raskausuutiset

Ihmettelinkin jo, kun koko syksyn on ollut niin hiljaista raskausuutisten suhteen. No, toissapäivänä sainkin kuulla kerralla kolme. Yksi onnellisista odottajista oli paikalla, muista keskusteltiin samassa yhteydessä. Nämä tilanteet ovat edelleen itselle vaikeita ja herättävät hyvin ristiriitaisia tunteita. En usko, että kukaan muu kuin lapsettomuuden kanssa kamppaileva voi täysin ymmärtää sitä myllerrystä. Lohduttavampia hetkiä on ollut, kun luin Anu Silfverbergin kirjoittamasata Äitikortti -kirjasta seuraavan tyylisen kuvauksen:

"Raskausuutisten kuuleminen tuntuu samalta, kuin joku vetäisi 
veitsellä rintasi auki ja sisälmyksesi valuisivat siihen paikkaan."

Kyllä! Juuri tuolta se tuntuu! Ja omaa olemista helpottaa kun kuulen, etten ole ainoa, joka elää tämän ristiriidan kanssa. Samallahan pitäisi yrittää esittää täysin normaalia ja ilmaista iloiseen sävyyn onnittelunsa tulevasta perheenlisäyksestä. Vaikka kuinka olen yrittänyt ja yritän hyväksyä omat tunteeni, niin en voi välttyä tuntemasta myös huonoa omaa tuntoa. Toiselle ne hetket ovat kuitenkin maailman onnellisimpia, itselle kaikkein pahimpia. En toivo sitä, että muut ihmiset eivät lisääntyisi, mutta ehkä toivon mieluummin kuulevani raskausuutisista omassa rauhassa, jolloin voin vapaasti antaa kyynelten tulla. Yleensä totun ajatukseen päivässä tai parissa. 

Olen alkanut huomaamattani varautumaan tilanteisiin, jossa on mahdollista kuulla raskausuutisia. Kuuleminen on vähän helpompaa, jos on ehtinyt hieman asennoitua siihen. Usein ne pääsevät kuitenkin yllättämään.

2 kommenttia:

  1. Olette jaksaneet pitkään ilman apuja, itse en olisi osannut elää epätiedossa. Entä jos taustalla olisikin ollut jotain joka olisi voinut olla korjattavissa yhdellä pillerillä? Mutta ihanaa että löysin blogisi. Aloitin omani juuri äsken ja vasta sitten löysin sinun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitos kommenteistasi! Meillä oli tosiaan pitkään ajatuksena, että mitään hoitoja ei haluta. Johtui ehkä suuresti pelosta sen suhteen, milloin sitten osaisi lopettaa. Mutta eipä tälle asialle koskaan tule päätepistettä jos ei katso kaikkia kortteja. Toivotaan tietysti, että eka IVF olisi päätepiste <3

      Poista

Kiitos kommentistasi!